Kjøpeguide trampoliner

Produkt- og begrepsbeskrivelse.


Det kan være komplisert å sette seg inn i alle begrep, ord og utrykk for å kunne gjøre en god vurdering og et fornuftig valg ved anskaffelse av en trampoline.Informasjonen du finner på denne siden vil vi holde aktiv og relevant ved å oppdatere informasjon fra produsent, importør og forhandlerledd når dette foreligger.


Spørsmål fra kunder med svar av allmenn interesse vil også bli informert om på denne siden.


Hvorfor kjøpe en trampoline?
En trampoline genererer god motorikk. Allerede som småbarn kan aktivitet på en trampoline gi gode opplevelser. I tillegg er trampoline en aktivitet som er både sosial, fysisk ”krevende” og morsom. En trampoline kan leve med barn gjennom hele oppveksten, og den kan være like morsom for både små og store, ja, til og med for voksne!
En trampoline leder til utelek, gir motorisk trening og fysisk aktivitet!


Former og størrelser på trampoliner?
I dag finnes det runde, ovale og rektangulære trampoliner for montering på bakkeplan, i bakkeplan og over bakkeplan.
Trampolinen kan plasseres på flere ulike underlag som plen, hellelagt område, asfalt eller treplattinger.
Vær oppmerksom på at en trampoline er et vindfang som må sikres med enten reimer, jordspyd, sekker over beina eller noe slikt.
Høyde fra bakken opp til hoppematten er gitt av høyden på beina og må ses på som en sikkerhetssone: Når en person hopper, beveger hoppematten seg ned mot bakken. På lette hoppere beveger den seg mindre ned enn med tyngre hoppere. Hopper flere sammen, og gjerne synkront for å oppnå høyest mulige hopp, så beveger hoppematten seg betydelig nedover!
NB! Pass på at ingen personer er under trampolinen når den er i bruk!


Det er mulig å montere Berg trampoliner både på bakkeplan og i bakkeplan. Berg Toys tilbyr to alternative trampoliner, InGround i bakkeplan eller FlatGround på bakkeplan.


InGround plasseres oppå kanten av en på forhånd utgravd grop. Ferdig montert vil InGround trampolinen da ha et oppsteg på 19 cm. fra bakkeplan.


FlatGround monteres på kanten av en på forhånd utgravd grop, fortrinnsvis i en plen eller et sandmiljø, rett under flatehøyden. Ferdig montert er trampolinen i plan med den omkringliggende flaten.


NB! For både InGround og FlatGround trampoliner er det viktig å følge bruksanvisningen for hvordan gropen skal graves:
Fra alle sider skal gropen graves med en skrå helning mot senter. Ved senter av gropen skal dybden være minimum 70 cm. Dybden er for å oppnå sikkerhet under bruk/hopping. Husk at bruker senker hoppematten når det hoppes. Skråkantene fra senter i gropen og opp leder luft ut fra gropen, noe som igjen betyr mye for både hoppeopplevelsen og kvaliteten i samme.
Vurdér nøye området du ønsker å plassere trampolinen i, og samme for å finne passende størrelse og type. Før du velger må du også vurdér en rund, oval eller rektangulær trampoline i InGround utførelse, i FlatGround utførelse eller på bein.
Om du er forvirret eller kjenner på usikkerhet i forhold til behov og valg, ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon, råd og veiledning.


Typebetegnelser på trampoliner?
Hva er Oppå bakken, Inground eller Flatground?
Oppå bakken er betegnelsen på det vi vanligvis tenker når vi ser en trampoline i en hage. Den står som det her kalles, oppå bakken.
InGround er en trampoline lik den oppå bakken, men montert over en utgravd grop som er korrekt formet for trampolinen. Den ligger da på gropkanten med et oppsteg til hoppematten på 19 cm.
FlatGround er, som InGround, montert over en korrekt formet grop. Men denne blir montert på en noe lavere kant slik at hoppematten er i plan med den omkringliggende flaten.


Hva er forskjellen på Favorit, Champion, Elite og Ultim?
Berg Toys har flere typer trampoliner og her følger beskrivelsen av forskjellene på både trampoliner og nett:
Favorit er bestselgeren. Denne serien er den mest prisgunstige trampolineserien. Den leveres i runde, ovale og rektangulære former.
Hoppematten er en standard hoppematte i høy kvalitet og gir god hoppefølelse. Den er produsert og behandlet for lang levetid. Rammeverket er behandlet for å tåle klimatiske og værmessige forskjeller, men husk at vær og vind tærer på alt som står ute.
Solo springfjærer er kvalitetsfjærer for god hoppeopplevelse. Sammen med hoppematten gir fjærene en god og sikker hoppeopplevelse.
Favorit er således en trampoline i svært god kvalitet til en gunstig pris.


Champion er neste modell i produktserien. Champion er Bergs testvinnermodell. Den er utstyrt med en hoppematte med Airflow-teknologi, en teknologi som gir 50 % bedre luftgjennomstrømning og derav mulighet for bedre og høyere hopp.
I tillegg har Champion-modellene doble fjærer, Twin-spring fjærer som er montert på skrå og stabiliserer hoppemattens bevegelser. Dette gjør at hopping føles enklere og mer forutsigbart.


Elite er siste modellvariant, utviklet for å tilfredsstille de aktive. Hoppekvaliteten er balansert og modellen er bygget for de store og høye hopp. Elite-trampolinene er av høyeste kvalitet på deler, hoppematter og sikkerhetsnett uavhengig av modell, utgave og størrelse. Den er også Berg mest kostbare modell.


Hva skal jeg velge... en rund, en oval eller en rektangulær trampoline?
Det er ikke enkelt å svare på dette, men ofte gir din tenkte plassering av trampolinen og arealet rundt denne et svar på hvilken type trampoline som bør velges.


Men det er noen vesentlige forskjeller som kan være greie å tenke på: En rund modell har hoppematten festet med fjærer til rammeverket jevnt fordelt rundt hele kanten, noe som gjør at det beste hoppepunktet (sweetspot) er i senter av hoppematten. Om det
hoppes litt ut fra senter vil det naturlig bli en dragning mot senter. Dette betyr mest om det er flere som hopper samtidig. Men OBS! Denne dragningen mot senter kan medføre at flere som hopper parallelt lettere kan hoppe inn i hverandre.
Men en rund trampoline gir like høy hoppeglede som på en oval trampoline. Triks og høye hopp oppnås like enkelt på en rund modell som på andre modeller.


En oval trampoline har også hoppematten festet med fjærer jevnt fordelt rundt kanten, men den ovale trampolinen har to lange sider og to runde ender. Det betyr at hoppepunktet (sweetspot) er noe endret i forhold til som på en rund trampoline, noe som spesielt merkes når flere personer hopper parallelt.
Samtidig er hoppeflaten oval, altså lengre enn den er bred, noe som oppleves som at det er lettere å trikse sammenlignet med en rund trampoline. Triksene kan bedre beregnes både i kontroll og fart på en oval trampoline.


En rektangulær trampoline oppleves lik en oval trampoline. Hovedforskjellen er at den rektangulære trampolinen har en fasong som kan hende passer bedre i en hage.
I tillegg kan den enklere enn øvrige trampolinemodeller settes sammen med andre elementer fra Berg Toys, for eksempel en hoppevegg.
Rammeverket og hoppematten er rektangulært formet og fjærene har en annerledes respons enn på øvrige modeller. På en rektangulær trampoline er det enklere å bruke en større del av hoppematten enn på runde og ovale trampoliner.


Hva er det riktige valget?
Alle Bergs trampoliner er hver for seg et kvalitetsprodukt! De er godt behandlet mot klimatiske variasjoner i vær og vind, og hoppematten er av ypperste kvalitet.


Sikkerheten ved bruk er godt ivaretatt gjennom valg blant 3 forskjellige typer sikkerhetsnett.


Sikkerhetsnett.

Berg leverer 3 alternative sikkerhetsnett. Comfort er det rimeligste alternativet. Dette sikkerhetsnettet har, på lik linje med de øvrige 2, god sikkerhet. Stengene er rette og solid forankret i det øvrige rammeverket.
Sikkerhetsnettet er festet til stengene med hemper.


Vårt andre alternativ er Delux sikkerhetsnett som er et noe mer påkostet sikkerhetsnett enn Comfort.
Delux sikkerhetsnett har samme høyde og er i samme gode kvalitet som Comfort, men er i tillegg utstyrt med en toppring i samme diameter som trampolinens hoppematte. Ved montering tres toppringen gjennom sikkerhetsnettets topp for deretter å festes i stengene. Disse er solid forankret i det øvrige rammeverket , er noe buet utover, men når montert på trampolinen er topp og bunn på stengene like. Dette for å oppnå en stram innfesting av toppringen lik hoppematten i trampolinen.


Delux XL er det sikreste nettet Berg leverer. Konstruksjonen og utseende er tilsvarende Delux, men Delux XL er 22% høyere enn de øvrige 2 nettene. Dette sikkerhetsnettet brukes primært montert på Elite trampoliner hvor målet er høye hopp.


Alle 3 sikkerhetsnettene kan monteres på alle våre trampolinemodeller.


Hva er Levels?
Levels er et spill utviklet av lærere og bygger på en modell av matematikk. Her kan utøveren slå tall med terninger; tallet flyttes inn på hoppematten har ruter med tall markert i hoppematten. Spillet er utviklet for å gjøre lek til læring på trampolinen.


Tilleggsutstyr
Til trampoliner fra Berg kan du bestille stiger som passer de respektive modellene. Stigene kan leveres med eller uten plattformer.


En duk til å beskytte hoppematten ved ferier eller om vinteren kan leveres om du ikke velger å demontere trampolinen for innendørs lagring.


Du kan kjøpe nytt nett, ny hoppematte og annet forbruksmateriell ved slitasje eller uhell og hærverk.


Se nettbutikken: trampoliner-rogaland.no for mer info om modellene, valgene, eller annen informasjon og andre nyheter.